6-årige opfinder tidens trends i 2050

I blokugen på Nyborg Friskole arbejder 0-6.kl. hårdt for nå deres store mål.

I uge 39 på Nyborg Friskole har de små blokuge, om Danmark i fortiden, nutiden og Fremtid. De bliver delt op i mange hold og fordelt ud på fem sjove poster. 

Forberedelserne til udstillingen går igang

En af de mange sjove poster er en kikkasse post. De er to om at lave en kikkasse, som skal forestille en 3D scene, fra forskellige tider i Danmarkshistorien. Midt i det muntre virvar sidder to koncentreret piger i gang med at færdiggøre deres kikkasse. Den ene er i gang med at lave lerfigurer, den anden prøver at få nogle grene ind i kassen så deres scene bliver ligesom de vil have det.

Inde i 0 klasse skal de prøve at lave en bæredygtig opfindelse, der kan være nyttig i fremtiden, som fx: En computer der kan styre sig selv, en robot det samler skrald op, et turbo frø som får planter til at vokse hurtigt, en softice maskine, en computer der kan køre på vind, en maskine der kan fremstille slik og alt muligt andet, det er kun fantasien der sætter grænser.

Dette er en af de kikkasser som de små har lavet. foto Ella

I lokalet over for 0 klasse sidder en pige og klipper i en mælkekarton. “Det skal blive til en båd” siger hun. I det værksted hun er på, laver de transportmidler der køre på vedvarende energi fx. biler der kan køre på vind, vindmøller, vandmøller og andre opfindelser af genbrugsmaterialer og papir der bliver lamineret. 

Der er også et bolig og boligindretnings værksted, hvor de små børn kigger på hvordan boliger fra fortiden, nutiden og datiden så ud. De små børn besøger borgmestergården, for at få en fornemmelse af hvordan husene så ud dengang, og de får hver tildelt en ting, som de skal undersøge hvordan så ud i gamle dage, hvordan den ser ud nu og hvordan den kommer til at se ud i fremtiden. De små børn snakker om hvordan fx en kost kommer til at se ud om 50 år. De kan aldrig være sikre på om de gætter rigtigt men de synes alligevel at det er mega sjovt.

Højest oppe under taget på mellemtrin bygningen er der et Stop-motion værksted, her sidder tålmodige og koncentreret børn og filmer. Man skal være meget stille og rolige for, at kunne lave en god stop motion film, men selvfølgelig kan børnene det. De filmer de sidste scener og så er de klar til at uploade dem.   

Den sjoveste blokuge

Nu er det fredag og de små børn, er lige er blevet færdig med deres udstilling, lokalet er fyldt med glade og tilfredse børn, der nu i gang med at evaluere forløbet. Alle børnene synes forløbet var virkelig sjovt og lærerigt, selvom deres hold nok var lidt for store. De fortæller om alle de spændende ting de lavet gennem ugen, og om hvad de fik lært. Alt i alt har det været en rigtig god uge.

Source: Skrevet af Ida Sørensen, Ella og Ronja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Unilogin Panel