Sådan spotter du en løgner

Lyver din fodboldtræner når han siger, du er god til fodbold? Siger du altid sandheden til dine forældre? Kan man stole på dig, når du siger, du har lavet lektier?

I en artikel fortæller Michael Sjøberg, som er ekspert i løgn, hvordan man spotter løgnere.

Jeg hader selv, når folk lyver. Jeg kan simpelthen ikke forholde mig til, hvad folk siger, hvis jeg ved, de lyver. Selvfølgelig kan man lyve for at beskytte andre, og alle lyver eller har løjet på et tidspunkt i deres liv. Hvis jeg spørger en person om mine bukser er pæne, og de så lyver, bliver jeg sur på dem. Jeg ved jo godt, at de gør det for at beskytte mig, men jeg vil hellere have, at de bare fortæller mig sandheden.

I artiklen fortæller Michael Sjøberg, at man især kan se, om folk lyver, hvis deres kropssprog ændrer sig. Begynder personen at tale udenom, eller flakker deres blik, lyver de. Hvis deres vejrtrækning ændrer sig, er det også et tegn på, at de lyver. Stressede personer holder ofte fast i et bord eller lignende, hvis de har mulighed for det. Kropssproget er især det, der afslører en løgner.

Jeg synes, det er vigtigt at være kritisk med det man hører. Hvis et af tegnene på at en personen lyver er der, skal man som udgangspunkt ikke tro på dem. Hvis du taler med en person, som intenst spejler dit kropssprog, er der stor sandsynlighed for, personen lyver for dig.

Hvis du aflæser dine medmenneskers kropssprog rigtigt, ved du altså om folk fylder dig med løgn, eller om de faktisk taler sandt.

Source: Skrevet af Thea Haugaard, redaktør af Veritas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Unilogin Panel