Kæmpe butiksområde nær “Burgerbyen”

Nu er der endelig planer for Lynfrosten.

Det hele drejer sig om Lynfrostens tilstand.  Der er mange folk, som gerne vil have, at der skal ske forandringer i området, hvor Lynfrosten befinder sig. Folk siger, at det er en skamplet  for Nyborg, og at byen bare er en Burger by, som mange turister og fremmede kører igennem. 

I mange år har der været tale om, at Lynfrosten skulle rives ned på grund af forurening af den jord den ligger på. Fabrikkens udseende har også præget holdningerne til den gamle bygning, som blev opført i 1947. 

Skamplet i byen

Folk siger at det er en skamplet for Nyborg og at byen bare er en Burger by, som mange turister og fremmede kører igennem. 

I mange år har der været tale om at Lynfrosten skulle rives ned på grund af, forurening af den jord den ligger på. fabrikkens Udseende har også præget holdningerne til den gamle bygning som blev opført i 1947. 

Men nu er der tale om at der skal konstrueres et butiksområde som skal trække flere kunder til Nyborg

Faktaboks:

  • Lynfrosten er en tidligere tjærefabrik, og fryselager det har sat sine spor, både på bygningens udseende, og bygningens nuværende miljø.
  • Det er ingen hemmelighed for folk i Nyborg og Nyborgs omegn at fabrikken er svært forurenet det gør også, at folk i byen skammer sig over bygningen.
  • Partier i Nyborg kommune er gået sammen om at finde en løsning på hele bygningens eksistens.

Borgmesteren uddyber

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs uddyber: “At der selvfølgelig skal ske forandringer, med den nedslidte Lynfrost” 

Han forklarer at bygningen skal rives ned og blive lavet om til et nyt butiksområde for store butikker.

Med store butikker mener Kenneth Muhs butikker som skal bruge mindst 750m2, med det sagt er der tale om store kæder, som skal slå sig ned ved den nuværende Lynfrost-bygning.

Kenneth Muhs taler om større butikker som Power, Elgiganten o.lign butikskæder. Borgmesteren fortæller, at han er ked af den store bygning Lynfrostens placering, da han mener at folk fra motorvejen, som drejer af, kommer ned til et fint burgerområde, men også et forfærdeligt grimt syn af den nedslidte Lynfrostbygning.

Han uddyber, at hvis der kom et nyt butiksområde, ville byen få en anden udstråling, og folk som har set Burgerområdet og butiksområdet, vil få lyst til at se Nyborgs indre by, altså gågadeområdet.

Forurening i undergrunden kommer til at koste kassen

Det kommer til at blive rigtigt dyrt siger Borgmesteren: “Hvis forureningen skal fjernes omkring Lynfrosten, skal kommunen betale for at få det fjernet, og det vil blive afsindigt dyrt. Før i tiden var det en fabrik, som arbejde med tjære, og ikke  passede på miljøet. Hvis Lynfrosten skulle fjernes skulle koumunen købe grunden, fordi de ikke ejer grunden, det er en privat grund. Hvis kommunen ville købe det lille græsareal ville det blive alt for dyrt, og det ville kommunen slet ikke bruge penge eller tid på.”     

Dårlig eller dårlig  ide Borgmesteren har?

En af dem der er uenige med ideen er Lotte Olesen fra Botex som uddyber: “Jeg er ikke vild med ideen det kommer til at ødelægge bylivet, som jeg er så glad for og holder utroligt meget af.”  

Også Kasper Ejby fra Sportsmaster synes også det er en dårlig ide, fordi det måske vil påvirke byen og butikkerne.

Lynfrosten fotograferet fra Knudshovedvej
Foto: Mads Østerholt

Dette var blot to af de mange udtalelser mod ideen, Veritas har anskaffet sig.  

Derimod var der en der godt kunne lide ideen om butiksområdet det var Frederikke Rasmussen fra bageren Gertz der mener at det er en god ide med noget nyt ude ved lynfrosten, hun siger dog også at det muligvis ville påvirke folks butikker i gågaden, men hun mener ikke at der vil ske forandringer for bagerbutikken Gertz.

Hvad bringer fremtiden

Det er ikke sikkert hvad der er tale om mellem partiernes diskussioner i Nyborg kommune.

Man ved kun fra artikler og få interviews at der er tale om et butiksområde, dette er dog ikke blevet vedtaget endnu, da Nyborgs borgere efter Veritas undersøgelser, i større tal ikke ønsker et butiksområde.

Borgere i Nyborg er bange for at butikkerne i gågaden vil få det meget svært, hvis der blev konstrueret et butiksområde, og dette er der allerede tegn på da butikker i centrum har svært ved at konkurrere med nethandlen i forvejen.

Interview med borgmester Kenneth Muhs
Source: Skrevet af Marcus og Mads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Unilogin Panel